Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

KEEP FREEDOM FREE.

a letter to all of us.

Μιλάς για πολιτικά δικαιώματα, για ρατσισμό , για ναρκωτικά , για όλων των ειδών κοινωνικά προβλήματα , ενημερώνεσαι σχετικά με αυτά , μεταφέρεις τις γνώσεις στους φίλους και τους γνωστούς σου.Προσπαθείς όσο είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι για να τα σταματήσεις, σκέφτεσαι τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και δεν περιμένουν τίποτα από τη ζωή , τους λείπει το σημαντικότερο συναίσθημα , η ελπίδα , και νιώθεις τυχερός που έχεις σπίτι, ευκαιρίες για μόρφωση , συνήθως ακόμα και σε ανώτατες σχολές.
Το σκέφτεσαι έτσι?
Σκέφτεσαι ότι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελειώδεις αρχές κάθε κοινωνίας ο άνθρωπος θα έπρεπε να είναι σε θέση να απορροφά ερεθίσματα από το περιβάλλον τα οποία θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία για αυτό που αποκαλούμε "κοινό καλό"? Ναι το σκέφτεσαι πράγματι. Και όταν δεν έχει τις ευκαιρίες?
Νομίζεις ότι πράγματι προσφέρεις κάτι αν δεν το προσφέρεις εμπράκτως? Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.
Γιατί?
Επειδή νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε.
Επειδή εθελοτυφλούμε.
Επειδή λέμε όλοι "οι πολιτικοί φταίνε. Αυτοί με τα χρήματα που κυρήττουν πολέμους είναι οι μόνοι που καθορίζουν τα πάντα στον κόσμο".Πράγματι είναι συχνά έτσι.
Αλλά δε θα ήταν έτσι αν ο λαός οργανωμένος,αν όλοι οι λαοί οργανωμένοι, προσπαθούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.
Μιλάμε για αλλαγές και για αγανάκτιση και για φορολογίες.
Βγες άνθρωπε από το σπιτάκι σου και υπερασπίσου αυτά που έχεις.
Μην περιμένεις από κανέναν άλλο , γιατί είμαστε όλοι ατομιστές.
Αλλά πολλοί ατομιστές με κοινό σκοπό , ίσως οδηγήσουν σε κάτι θετικό για όλους.
Και φυσικά αν δεν αλλάξουμε δραστικά τη νοοτροπία μας εμείς στις ανεπτυγμένες σε όλα τα επίπεδα -και κυρίως αυτά της τεχνολογίας και της μόρφωσης- χώρες , δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τις μη ανεπτυγμένες.
Αλλά τι σου λέω ...
Κουραφέξαλα.
Τα έχεις ξανακούσει , έχεις βαρεθεί να τα ακούς , ξέρεις ότι έχω δίκιο.
Και εγώ το ξέρω.
Αλλά γιατί δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση?!
Επειδή μας αρέσει.
Επειδή σου αρέσει να μένεις αδρανής,άπραγος,ανένδοτος στην κλασσική ελληνική νοοτροπία και να τη μεταφέρεις και στους απογόνους σου , οι οποίοι σαν άχρηστα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα που είναι θα δεχτούν τη σωστή άποψή σου , και θα παραμείνουν έτσι όπως τους θέλουν εκείνοι , εκείνοι με τα συμφέροντα.
Κι αυτό το ξέρεις , ε?
Όλα τα ξέρεις.
Τότε γιατί δεν κάνεις κάτι για να χρησιμοποιήσεις τις τόσες γνώσεις σου?!



Rainmaker.

3 σχόλια:

  1. λαθος κανεις τις γνωσεις μας τις χρησιμοποιουμε οπως μας βολευει εμας και το αποτελεσμα να εχει αντικτυπο μονο σε εμας και φυσικα καλο.
    δεν μας νοιαζει αν ο διπλανος πεθαινει σκοτωνετε χανεις δουλεια και τλπ πιστευουμε αφελεστατα οτι δεν μας αγκιζει αφου δεν το ζουμε εμεις. οταν το παθαινουμε τοτε ξυπναμε παο ληθαργο και θυμομαστε την ευαισθητη πλευρα μας αν εχουμε βγει φυσικα νικητες απο τον αγωνα μας και μας λενε ολοι μπραβο που εκανες τοσα για αυτο αλλα αφου το εζησες και το ξες φυσικο. αμ δεν ειναι ετσι. η μαγκια θα ηταν να δωσεις καπου κατι απο μεσα σου χωρις να το παθεις αλλα εκει ολοι λενε οτι ειναι χασιμο χρονου.
    ε ρε φαια ουσια που χανουμκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω , ωστόσο ,το θέμα είναι ότι δεν το παραδεχόμαστε και συχνά είμαστε και ευχαριστημένοι με την εικόνα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή