Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η αποχή δεν είναι λύση

Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να γράψω.
Στην πραγματικότητα θέλω απλά να φωνάξω τις σκέψεις μου σε κάποιον.Και ποιος θα με ακούσει?
Κανένας Απολύτως.
Τουλάχιστον ο ελληνικός λαός δείχνει να έχει ξυπνήσει , όλοι οι άνθρωποι που συγκεντρώνονταν καθημερινά στις πλατείες , κάλεσαν άλλους τόσους να ενωθούν μαζί τους και να υψωθούν ως φωνή διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο.Ο λαός δεν έχει δουλειές, χρήματα...Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, είναι κατεστραμμένοι. Όλοι όσοι είχαν επενδύσει σε δάνεια τραπεζών κοντεύουν να χάσουν τα σπίτια τους αφού αυτά κατάσχονται. Και μέσα σε όλα αυτά , στην ψυχολογία του όχλου που δρα ανεπηρρέαστη , παρασέρνοντας όλους να πράξουν σύμφωνα με την πλειοψηφία , να εκφραστούν ελεύθερα μετά από τόσο καιρό , μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται μία μειοψηφία αποτελούμενη από τα λεγόμενα ταραχοποιά στοιχεία που δρα μεμονομένα αντίθετα με το ανύπαρκτο-εννοούμενο "σχέδιο" , αυτό της ειρηνικής διαμαρτυρίας, και δεν καταφέρνει και τίποτα θετικό. Το μόνο αποτέλεσμα είναι η καλλιέργεια διχόνοιας σε μια στιγμή που ο λαός θα πρέπει να είναι ενωμένος, ενάντια σε αυτούς που καταπατούν τα δικαιώματα και την ελευθερία του.

Τώρα πια όποιον κι αν ρωτήσεις στο δρόμο "τι θα ψηφίσεις στις εκλογές που θα ακολουθήσουν σε λίγες μέρες προφανώς ?" θα σου απαντήσει ότι θα απέχει. Ως διαμαρτυρία επειδή νοιάζεται για τη χώρα του.Μία λύση είναι κι αυτή , ωστόσο σύμφωνα με τους δημοκρατικούς θεσμούς , όπως το δημοψήφισμα, όπου ο λαός αποφασίζει ο ίδιος για σημαντικά κρατικά ζητήματα , θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και όχι να απέχουμε. Δε σου αρέσουν οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών ή δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω σου? Μην επιλέξεις την αποχή , αλλά την επιλογή, πρότεινε εσύ αυτό που σε αντιπροσωπεύει και θεωρείς καλύτερο ως λύση , γιατί όλοι ξέρουμε να κρίνουμε τους άλλους , αλλά αυτό αποδεικνύεται ειρωνικό όταν εμείς οι ίδιοι δεν παίρνουμε τη θέση ενεργού πολίτη και απλά τα δεχόμαστε ΌΛΑ παθητικά  .
Πιστεύω ότι τα αρχικά βήματα έχουν γίνει , και η αρχή είναι πάντα η σημαντικότερη όταν πρόκειται για τη θεμελείωση κάτι καινούριου, ή όπως στην περίπτωσή μας , για τη διεξαγωγή μίας σημαντικής κοινωνικής μεταβολής.



p.s. Όλο αυτό το κλίμα θυμίζει τη διαμάχη Τρικούπη-Δηλιγιάννη και το δικοματισμό , κατά τον προηγούμενο αιώνα...
Τουλάχιστον ο λαός δραστηριοποιείται , κι ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα είναι θετικό.Ωστόσο είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις για να ξεπεράσει η χώρα μας την παρούσα οικονομική κρίση. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όταν δρούμε συλλογικά , τα πάντα είναι δυνατά , κι ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια του λαού να αντισταθεί στα νέα οικονομικά μέτρα που του επιβάλλονται δε θα πάει χαμένη, θα υπάρξουν ορατά αποτελέσματα και η κατάσταση θα βελτιωθεί , κι έτσι ίσως η χώρα να είναι κατάλληλη για να μεγαλώσουμε 



Rainmaker.

5 σχόλια:

  1. θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και όχι να απέχουμε +123123123

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι οι αναρχικοί τα ταραχοποιά στοιχεία αλλά οι κουκουλοφόροι.
    Ο αναρχισμός είναι μια ιδεολογία που έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ. Οι περισσότεροι σήμερα δεν ξέρουν τι είναι καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *νομίζω έχεις δίκιο και ήταν λάθος μου να συγχέω τις έννοιες , αλλά αυτό δυστυχώς γίνεται συχνά.Απλά οι κουκουλοφόροι είναι συνήθως αναρχικοί στο έπακρο, ενώ οι αναρχικοί όχι κουκουλοφόροι νομίζω*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε οι κουκουλοφόροι ξέρουν για τον αναρχισμό.Αλλιώς δεν θα ήταν κουκουλοφόροι.
    Αφού η αναρχία είναι ενάντια της βίας και του χάους. Οι κουκουλοφόροι ικανοποιούνται μόνο και μόνο πετώντας πέτρες και κάνοντας ζημίες στις δημόσιες περιουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι έχεις δίκιο, και μάλλιστα συχνά και σε ιδιωτικές περιουσίες άγνωστων αθώων ανθρώπων, θυμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή