Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

seperating time

Η σωστή διανομή του χρόνου μας είναι κάτι που πρέπει να εξασκήσουμε αρκετά, και είναι αρκετά απαραίτητο να μάθουμε να εφαρμόζουμε,για τη διευκόλυνση της διαβίωσής μας.
Το να έχεις ένα πρόγραμμα, να ξέρεις πόση ώρα μπορείς να αφιερώσεις σε κάθε δραστηριότητα σε βοηθά να ελέγχεις τη ζωή σου, να είσαι εσύ αυτός που την καθορίζει κι όχι οι συγκυρίες.
Οργανώνεις τη μέρα σου, βρίσκεις χρόνο για όλα,ειδικά όταν σχεδιάζεις από την προηγούμενη ημέρα πως θα περάσεις την επόμενη.
Προσωπικά προσπαθώ να έχω ένα βασικό σχεδιάγραμμα στο μυαλό μου ώστε να μην παρασέρνομαι και αναγκάζομαι να μετανιώσω για το χρόνο που αφιερώνω σε κάτι.
Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι με το να έχεις ένα πρόγραμμα , χάνεις τον αυθορμητισμό σου,σταματάς να ζεις ελεύθερος και υπακούς σε κάποιους περιορισμούς.Παρ'όλο που υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί, με τους οποίους διαφωνώ παρ'όλο που είναι βάσιμοι, πιστεύω ότι μέσα από το πρόγραμμα της ημέρας ξεκαθαρίζουμε καλύτερα τι προτιμάμε να κάνουμε και μαθαίνουμε νέα πράγματα για τον εαυτό μας.
Επίσης ο αυθορμητισμός και η ελευθερία μας είναι δύσκολο να χαθούν από τη στιγμή που η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει ασχολίες οι οποίες μας ευχαριστούν , αφού αυτός  είναι και ο σκοπός της ζωής, το να είμαστε οι ίδιοι χαρούμενοι , αλλά και να μοιράζουμε την ευτυχία και στους γύρω μας μέσα από τη δική μας καλή διάθεση (=
Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!

12 σχόλια:

  1. Καλό το πρόγραμμα δεν λέω χρειάζεται και βοηθάει πάντα ,αλλά πιστεύω ότι μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις οπότε βλέποντας και κάνοντας -δεν λέω ότι το να είσαι χύμα είναι το καλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερο από το να είσαι schedule/agenda-freak :P
    ..αυτή είναι η δική μου ματιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κοίτα έχεις δίκιο σε αυτό,απλά ούτε το άλλο άκρο είναι καλύτερο, το να τα περιμένεις όλα από την τύχη και να μην προγραμματίζεις τίποτα.Ναι ίσως τελευταία να έχω μετατραπεί σε αυτό το είδος freak O.O
    Μάλλον το καλύτερο είναι μία μέση λύση(=
    Καλό βράδυ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκέψου αυτό: Εαν λειτουργείς με ενα προκα9ορισμένο προγραμμα για ολη σου την μερα τοτε πως 9α αντιδράσεις σε κατι απροσμενο που 9α βρε9ει στην πορεια σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσιολογικά πιστεύω=)
    Το πρόγραμμα δεν είναι και νόμοι καλέ!
    Περισσότερο ήθελα να τονίσω την αξία της σωστής προετοιμασίας-προγράμματος σε σύγκριση με την έλλειψη οργάνωσης που υπάρχει.
    Καλημέρα=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ομορφο αρθροο:) ομορφο blog:3
    Συνεχισε ετσιι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ειναι κακο να εχεις προγραμμα, ολοι μας λιγο πολυ εχουμε στο μυαλο μας τις ασχολιες για την επομενη μερα..
    η πραγματικη ομορφια ομως κρυβεται μεσα σε κατι αναπαντεχο, τα πιο σημαντικα πραγματα στην ζωη μας γινονται χωρις καν να τα περιμενουμε. Αυτο μπορω να πω απο την μεχρι τωρα εμπειρια ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις μαλλον δικιο... Παντα βοη9αει να εχουμε τουλαχιστον κατι-σαν-προγραμμα(:
    Καλο βραδυ τωρα πια^.^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Peebles, έχεις απόλυτο δίκιο, ακριβώς γι αυτό είναι ευχάριστες οι εκπλήξεις που σε βγάζουν από το πρόγραμμα=)
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Μαύρο Πρόβατο, καλό βράδυ και σε εσένα:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @iLias, είθε να μας γεμίσουν με ευχάριστες αναμνήσεις για αργότερα:)
    Καλό βράδυ=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή