Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ανατολή.

Λίγοι παραδέχονται και συμβιβάζονται με την πικρή αλήθεια πως ο έρωτας, παρά τη μανία του να ορκίζεται πως είναι αιώνιος, ποτέ δεν είναι. Πως είναι υπόθεση κάποιου κύκλου κι όταν αυτός ο κύκλος κλείσει δεν είναι αποτυχία, αλλά φυσική εξέλιξη. Πόσες τραγωδίες θα αποφεύγαμε αν το παίρναμε έτσι, και πόσο καλύτερα θα χαιρόμασταν τα ταξίδια της καρδιάς μας. Πώς όμως να αντέξεις μια τέτοια ακροβασία πάνω στην ανασφάλεια; Είναι πολύ προτιμότερο ένα ασφαλές ψέμα παρά μια ανασφαλής αλήθεια, δεν αντέχεται.
Ο αντίπαλος εραστής- Μαρω Βαμβουνάκη

Αυτό το θέμα της ειλικρίνειας, πόσο επίπονο είναι.
Ας μην είμαστε ειλικρινείς με τους άλλους αν δε θέλουμε, κι ας είναι λάθος. Αλλά όταν κρυβόμαστε πρέπει να ξέρουμε από πριν ότι αυτό λειτουργεί εις βάρος μας. Δε χτίζονται σχέσεις πάνω σε σαθρά θεμέλεια.
Ας είμαστε όμως τουλάχιστον με τους εαυτούς μας ειλικρινείς.
Κι όμως, όταν επιθυμούμε κάτι πολύ ερμηνεύουμε οποιαδήποτε κατάσταση και κάθε τυχαίο περιστατικό όπως μας συμφέρει, το προσαρμόζουμε στις προσδοκίες μας.
Όσο για την ανασφάλεια, όντας ανασφαλής δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να αναλύσει αυτό το θέμα. Ωστόσο δε νομίζω ότι είναι τόσο παράλογο, όλοι χρειαζόμαστε κάποια επιβεβαίωση πριν προχωρήσουμε σε κάποια πράξη, κάποιο σημάδι για να μας δείξει που βρισκόμαστε. Απλά κάποιοι από εμάς χρειάζονται λίγο περισσότερες επιβεβαιώσεις, ακόμα κι όταν δεν το παραδέχονται ή όταν δε θέλουν να το δείχνουν, ιδίως τότε.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σκέψεις της συγγραφέως, είναι κάτι που με προβληματίζει και εμένα. Και εγώ στο ίδιο σκεπτικό βρίσκομαι αλλά.

    Φαντάσου, πώς νοιώθει ο άλλος όταν του λες κάτι το οποίο δεν σας περιλαμβάνει μαζί. Ένα όνειρο πχ του ενός...Θέλω να μείνω στο εξωτερικό όταν τελειώσω τις σπουδές...ο άλλος όμως δεν θέλει, έχει άλλα όνειρα. Γενικά μια αναφορά του ενός σε κάτι μακρινό, πειράζει τον άλλο και τον βάζει σε σκέψεις.

    Ααα και κάτι που μου έρχεται και σίγουρα θα λέγεται σε τέτοιες περιστάσεις. Δεν είναι απαισιοδοξία ούτε απιστία ή ό,τι άλλο θέλει κανείς να σκέφτεσαι/γνωρίζεις ότι κάποτε θα χωρίσεις. Λ ο γ ι κ ή είναι. Και η λογική περιέχει την ειλικρίνεια που αναφέρεις.

    Καλό απόγευμα (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα λες είναι, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι είναι λογικό και πολύ πιθανό να έρθουν έτσι τα πράγματα.

      Καλό απόγευμα και σε εσένα=)

      Διαγραφή
  3. θέλει δύναμη ψυχής η ειλικρίνεια...
    Κι εμένα με έχει απασχολήσει πολύ η οπτική της συγγραφέως αλλά και οι σκέψεις που μοιράστηκες μαζί μας.
    Αν δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας με ποιόν τελικά θα είμαστε;;;
    Kι έχοντας βιώσει του ..Ιησού τα πάθη τα τελευταία 4 χρόνια είμαι της άποψης "δώσ' μου τη πιο σκληρή αλήθεια παρά το πιο όμορφο ψέμα".
    Καλή σου μέρα και όμορφη Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η αλήθεια όσο κι αν πονάει αποτελεί κάτι υπαρκτό,πραγματικό κι έτσι το ξεπερνάς,το βιώνεις καθημερινά. Με το ψέμα είναι πιο δύσκολο.
      Καλό απόγευμα=)

      Διαγραφή
  4. "Κόβεσαι" μα "κόβεις δρόμο" με την αλήθεια. Αυτό έχω καταλάβει. Όχι ότι σώζεται κάτι με το ψέμα. Ταλαιπωριέσαι, ενώ θα μπορούσες να είχες παρακάμψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσει ο τρόπος που το λες, "κόβεσαι" μα είναι καλύτερα έτσι,ναι.
      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή